среда, 21. септембар 2016.

Makarone sa sirom i korpice od parmezana


Evo mog nacina priprema makarona sa sirom a i jednog zanimljivog nacina serviranja ukoliko zelite da iznenadite nekoga. :)

Od sastojaka vam je potrebno:

Puzici, radijatori, skoljke... Testenina po zelji :) - 400 g
I nacin

250 g fete
150 g krem sira
Kackavalj

Priprema:

Skuvati makarone (sacuvati nekoliko kasika vode u kojoj su se kuvale), ocediti od ostatka vode, dodati krem sir, narendanu fetu i kackavalj. 
Na kraju, po potrebi, dodati malo vode od kuvanja, kako bi bile socnije.
*Ukoliko ne sluzite uz cinijice, mozete prebaciti u vatrostalnu posudu, narendati jos malo kackavalja, pa zapeci u rerni 5 minuta. 

II nacin

30 g putera
1 kasika brasna
Mleko
150 g fete 
Kackavalj

Priprema:

Zagrejati ulje, dodati brasno, proprziti (kao za besamel), pa dodavati malo po malo mleka. Kuvati oko 5 minuta uz dodavanje pocmalo mleka, kada bas krene da se zgusnjava. Zatim dodati narendanu fetu i kackavalj, a zatim i skuvane makarone. Kuvati jos par minuta.

Cinijice mozete da pravite od parmezana ili kackavalja - pokazacu vam razliku, pa odlucite sta vam je bolje. 
Za jednu ciniju je potrebno oko 80 g kackavalja/parmezana. 
Narendati na sitno i rasporediti po pek papiru u obliku kruga. Peci na 170 stepeni oko 7 minuta (zavisno od rerne).
Podici pazljivo sa pek papira i staviti na okrenutu ciniju. Ostaviti da se ohladi.
Prijatno. :)

P.S. Ovde sam dodala malo cedar kackavalja preko. :)




Нема коментара:

Постави коментар